5Bli en matredder
Bli en matredder sammen med Geitmyra matkultursenter for barn og Matsentralen Oslo! Til Verdens Kuleste Dag har de med seg en sanseløype hvor barna kan lukte og smake på ulike råvarer og lære smarte måter å redde og bruke opp mat på. Sanseløypa finner dere på området som heter Porten.
Denne aktiviteten passer best for matglade barn i aldersgruppen 3-10 år.
Become a food saver with Geitmyra Matkultursenter and Matsentralen Oslo! On Verdens Kuleste Dag, they are bringing a sensory trail where children can smell and taste various ingredients, and learn smart ways to rescue and use up food. The trail is located in the Porten area.
This activity is best suited to food‑loving children aged three to ten.

Geitmyra matkultursenter for barn og Matsentralen Oslo
Geitmyra matkultursenter for barn jobber for matglede, bærekraft og folkehelse. Deres mål er å lære barn å bli glad i mat som er bra for både dem og kloden vår. Som nasjonalt kompetansesenter for matkultur for barn, produserer de undervisningsmateriell som brukes i skoler og barnehager i hele landet. I tillegg gir de barn praktiske matopplevelser gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer på Geitmyra gård i hjertet av Oslo.
Matsentralen Oslo jobber for å gi mat, mennesker og miljø en ny sjanse. Som en av Norges åtte matsentraler, jobber de med å tilrettelegge for omfordeling av overskuddsmat fra matbransjen til idelle organisasjoner som hjelper mennesker som har det vanskelig. Dette arbeidet hjelper både matbransjen å redusere matsvinn, og idelle organisasjoner med å redusere fattigdom. Gjennom prosjektet Matredderskolen, inspirerer de barn til å bli matreddere ved å lære dem om viktigheten av å være kreative på kjøkkenet og redusere matsvinn.
Geitmyra Matkultursenter works for food joy, sustainability and public health. Their goal is to teach children to enjoy food that is good for them and for the planet. As a national competence centre for children’s food culture, they produce teaching material used in schools and nurseries nationwide, and give children practical food experiences through school sessions, courses and open events at Geitmyra Farm in the heart of Oslo.
Matsentralen Oslo works to give food, people and the environment a second chance. As one of Norway’s eight food banks, it redistributes surplus food from the food industry to voluntary organisations helping people in need, helping to reduce food waste and poverty. Through the Matredderskolen (Food Rescue School) project they inspire children to become food savers by teaching them the importance of creativity in the kitchen and reducing food waste.