Tilbake til aktiviteter

24
Fuglekassesnekring

Arrangert av:
Naturvernforbundet
Lokasjon:
Porten

Det blir færre og færre fugler i verden. Det henger sammen med at klimaet endrer seg, men først og fremst er det fordi vi hugger ned skog og dermed hjemmet til fuglene. Er det noen som har kunnskap om dette, så er det gjengen fra Miljøagentene, Naturvernforbundet og Besøkssenter våtmark Ilene, Nordre Øyeren og Oslo! Her kan snekre din egen fuglekasse og ta den med deg hjem. Du kan også bare komme og slå av en prat om fugler.

Fuglekassesnekring er et samarbeid mellom Miljøagentene, Naturvernforbundet og Besøkssenter våtmark Ilene, Nordre Øyeren og Oslo

Fuglekassesnekring er arrangert av:

Naturvernforbundet

Naturvernforbundet ble grunnlagt i 1914 og er Norges eldste natur- og miljøvernorganisasjon. De har over 37 000 medlemmer og rundt 100 fylkeslag og lokallag i hele landet.
Alle organisasjonene som deltar på Verdens Kuleste Dag har fått en eller flere tildelinger av Sparebankstiftelsen DNB. I tillegg får de støtte til å delta på festivalen. Miljøagentene har fått støtte til å gjennomføre gå-til-skolen-kampanjer og til å kjøpe inn utstyrspakker til lokallagene. I tillegg har de fått penger til å gjennomføre fuglekasseverksteder, sammen med Norsk Ornitologisk Forening og Norges Naturvernvernforbund. Våtmarkssenteret på Ilene har fått penger til å bygge et amfi. Østensjøvannet har fått støtte til flaggermuskasser og undervisningsopplegg, mens Nordre Øyeren har satt opp fugletårn.

Andre aktivitieter

8

Fuglekassesnekring

av Miljøagentene

23

Basket

av Norges Basketballforbund

22

Mur en mur

av Murbyen Oslo

Sparebankkstiftelsen DNB er en ideell stiftelse som gir bidrag til allmennyttige formål. Stiftelsen eier rundt 8 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter.
SAKK - Stiftelsen Akershus Festning For Kunst Og Kultur arrangerer Verdens Kuleste Dag i lag med Sparebankstiftelsen DNB. SAKK lager kulturopplevelser i historiske omgivelser. Her på festningen kan du oppleve konserter, teater, festivaler og Jul på festningen.
Gratis for barn og voksne! Lørdag 3. september på Akershus festning.