Kjekt å vite

Verdens Kuleste Dag er en helt gratis aktivitetsdag for barn og unge og for alle som føler seg som barn og unge. Arrangementet er i regi av Sparebankstiftelsen DNB og finner sted på Akershus festning i Oslo fra klokka 11:00 til klokka 16:00 lørdag 3. september.

Akershus festning er et historisk område og huser selveste statsministeren, i tillegg til en rekke generaler og majorer! Festningen er kjempegammel, faktisk over 700 år, og er derfor fredet. Det betyr at vi må ta ekstra godt vare på den.

Det kommer mange mennesker, så det er viktig å passe på hverandre.

Velkommen!

Aktiviteter

33 ulike organisasjoner, som alle har fått støtte av Sparebankstiftelsen DNB, tilbyr et vidt spekter av aktiviteter som kan passe alle og en hver, enten man liker å drive med idrett eller å lage noe med hendene.

Praktisk

Vi deler ut program i inngangen og alle barn får festivalarmbånd med plass til å skrive på en foresatts telefonnummer. Vi har matområde med sitteplasser. Det er lov til å ta med matpakke, men vi har invitert inn foodtrucks til å selge mat og drikke. Vi har vannposter, men flaske må du ha med selv.

Hvor er det?

Verdens Kuleste Dag finner sted på Akershus festning i Oslo og hovedinngangen til festivalen ligger i Kirkegata. Det er smart å orientere seg litt i kartet før man velger seg ut en aktivitet eller to eller ni.

Kontakt

Du kan skrive til oss på post@verdenskulestedag.no eller kontakte oss på Facebook om du har spørsmål.

Pressekontakt er arrangementsansvarlig Marcus Christensen. Han nås på 928 19 077.

Tilgjengelighet

Underlaget på festningen består av brostein, grus og gressflater, så fremkommeligheten for rullestolbrukere er ikke like god over alt. Vi anbefaler alle å bruke hovedinngangen i Kirkegata, som er hinderfri. De andre inngangene har enten trappetrinn eller ligger i bratte bakker. Trenger du hjelp, så må du ikke nøle med å spørre en av de mange som er på jobb. Se etter noen i oransje eller blå festivaltrøye.

Det er universelt utformede toaletter på alle områdene, med unntak av Gresset. Der er nærmeste HC-toalett på Torget.

Verdens Kuleste Dag er en gratis og åpen festival. Det betyr at det kan komme veldig mange mennesker til Akershus festning. I fjor kom det nesten 30.000 besøkende! Noen syns derfor at det blir litt hektisk og litt mye venting i kø.

Festivalen består av 33 forskjellige aktiviteter, spredt over hele festningen. Programmet finner du her. Noen aktiviteter er mer fysisk krevende enn andre, og i de ulike programtekstene kan du lese mer om hva du kan forvente. Hvis du trenger hjelp er det bare å spørre noen i festivaltrøye.

Ledsagere er selvfølgelig velkomne!

Hvis du har spørsmål ellers er det bare å ta kontakt med oss på e-post eller telefon.

Sparebankkstiftelsen DNB er en ideell stiftelse som gir bidrag til allmennyttige formål. Stiftelsen eier rundt 8 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter.
SAKK - Stiftelsen Akershus Festning For Kunst Og Kultur arrangerer Verdens Kuleste Dag i lag med Sparebankstiftelsen DNB. SAKK lager kulturopplevelser i historiske omgivelser. Her på festningen kan du oppleve konserter, teater, festivaler og Jul på festningen.
Gratis for barn og voksne! Lørdag 3. september på Akershus festning.